Först och främst tack!

Först och främst tack!

Av |2018-09-20T18:54:41+00:0020 september, 2018|Vår politik|

Hej!

Först och främst tack! Tack för ditt intresse under hela valrörelsen, tack för att du läser detta och extra stort tack om vi också fick din röst.

Det har nu gått en dryg vecka sedan valet. Valnattens siffror är kompletterade med sena förtidsröster och röstning från utlandet och vi fick torsdagen den 20 september ett slutresultat. Vi saknar ännu kryssade personröster, vilket bara kan påverka vilka personer som tar plats i kommunfullmäktige.

Är vi nöjda?

  • Inte riktigt, för vi nådde inte vårt mål att ändra maktförhållandet och skapa ett nytt styre i kommunen.
  • Ja, för vi behöll positionen som kommunens tredje största parti. Vi fick hela 1.067 (13 röster fler än 2014) av 10.302 röster, minskade procentuellt marginellt från 10,6 till 10,5 %.

SD är ju det parti som tydligast har gått framåt, med 4,3 % här i kommunalvalet till 10,0 %. Vi tre största partier har alla backat, dock vi i R minst. Resultatet blev att mandatfördelningen (=maktförhållandet) i Salems kommun är nästan oförändrad. Enda skillnaden är att miljöpartiet får släppa ett mandat till SD. SD:s framgång i kommunalvalet kan förstås förklaras av deras genomslag i riket. Att de inte deltar i den lokala politiken verkar många inte veta eller bry sig om.

Lokal politik med kraft

Summa summarum är vi mycket tacksamma och glada över alla de röster ni har gett oss. Vi tänker ta det förtroendet på största allvar. Vi ska fortsätta driva vår politik med kraft. Den som alltid utgår från det lokala och med sikte på att forma det samhälle som på lång sikt blir bäst för oss som bor här i kommunen.

Vi vet att det förmodligen även fortsättningsvis blir svårt att påverka beslut. Åtminstone till en början om Alliansen (M, L, C, KD) fortsätta att negligera våra idéer och synpunkter även denna valperiod, istället för att se till sakinnehåll och försöka samarbeta. Vi kommer fortsätta lyfta fram och stödja de planer vi anser är kloka, och i frågor som vi ser leder utvecklingen åt fel håll kommer vi fortsätta ta fram bättre förslag och lösningar. Oavsett om frågorna gäller dina skattekronor, din närmiljö, dina barn, dina föräldrar, din fritid eller kommande byggnationer.

Hoppas på bra dialog

Vi hoppas på ditt fortsatta intresse. Vi ser fram emot en fortsatt och gärna även utvecklad dialog. Vi är alltid intresserade av synpunkter, information, frågor och råd. Helt enkelt ser vi fram emot ett fortsatt gemensamt engagemang för att vi tillsammans ska försöka utveckla hela vår fina kommun i stort och smått till en ännu bättre plats att bo och leva på.

Hav hopp, krama dina närmaste och fortsätt kämpa. Det tänker vi göra.

Bästa hälsningar

Alla vi på Rönningepartiets valsedel

Preliminärt valresultat av röstfördelningen per parti i Salems kommunalval 2018. Källa valresultat.svt.se

Slutgiltigt valresultat av röstfördelningen per parti i Salems kommunalval 2018. Källa valresultat.svt.se