Lösa plankor gav tydligt budskap

Lösa plankor gav tydligt budskap

Av |2017-12-21T13:59:39+00:0021 december, 2017|Bloggar|

Det började med att några plankor i bastun lossnade och personalen satt upp en skylt med varning om det. Det skulle väl fixas precis som man hade gjort flera gånger före. Det blir inte alltid perfekt när man reparerar saker och ting i omklädningsrum och duschrum i simhallen. Väggar i toiletten visar fortfarande spår av fukt, även om man lyckats sätta upp några nya kakelplattor. Handduscharna går inte att hänga upp på väggen utan att man använder ett knep. Jag har lärt mig för jag har simmat 2-3 gånger per vecka under 25 år :-). Det betyder att jag har också varit med om en renovering av bassängen som gick helt snett. Jag kommer inte ihåg när precis det var när den fick plastfoder istället för kakel men jag glömmer inte att bassägen behövdes stänga regelbundet på grund av bakterier i vattnet. Det krävdes en renovering (och stängning naturligtvis) igen för att ta bort plasten och sätta i kakel.

Men tillbaka till de lösa plankorna i bastun. När man tittade närmara på skadan och började ta bort vad som skulle repareras visade det sig att man var tvungen att ta bort mer och mer tills allt var borta. Inte bara bänkar och övrig inredning, nej, också väggar, golv och brunnar. Kvinnors och mäns bastu är helt borta nu, det finns bara ett stort gapande hål! Skyltarna som sattes upp säger nu att de ska vara färdiga i början av 2018 istället för vecka 49 och tidigare vecka 46 (efter ungefär 5 månader). Ingen aning hur mycket något sånt kostar, men alla förstår väl att notan blir hög. Högre än planerat och uppskattat!

Tänk vad som händer när man börjar med renovering av själva bassängen. Det finns 13,5 miljoner budgerat för den. Mycket för optimistiskt säger Rönningepartiet. Det kommer att kosta mycket mer och vad får vi för det? En simhall från 60-talet som inte håller många år till. Det har visat sig i flera kommuner att prislappen för simhallsrenovering slutar på sådana höga summor att det är mycket smartare och billigare i längden att bygga nytt. Det är en stor investering och ett tekniskt komplext projekt, men Salems kommun har en chans att förverkliga det inom det nya Salem centrum-projektet. Redan för ett år sedan lämnade vi in en tydlig motion om detta. I vår vision är en ny simhall en del av en multianläggning i centrumet med skolan i direkt anslutning till det. På så sätt skapar vi ett levande centrum och kan även behålla ett lugnt grönområde för närboende, fotgängare och cyklister i Fågelsången!