Glada höstnyheter

Glada höstnyheter

Av |2017-10-25T12:28:33+00:0025 oktober, 2017|Bloggar|
Ibland behöver jag ge uttryck för en del negativa känslor om BoU nämndemöten. De kan vara formella och ’stel’ utan möjlighet att påverka mycket. Men jag måste säga att det blev annorlunda på senaste möte. Själva mötet var mindre formellt, flera gånger kunde vi ha en konversation utan att följa en strikt talarlista plus vi fick flera glada nyheter. Den bästa var absolut att styrande alliansen (M,L,C och KD) drar tillbaka besparingskrav på våra skolor!  ”Yes! “, sa jag och gjorde en gest som en fotbollsspelare som precis gjort ett mål. Sedan frågade jag om det var för att staten skjuter till extra pengar eller något annat skäl. Svaret var att senaste befolknings- och skatteprognoser visar att det inte behövs!  Det var lätt (men kanske inte helt rättvist) att tänka: ”Vad var det vi sa?”. Övriga oppositionspartier hade ju också röstat emot besparingarna i nämnden men öppnade för skattehöjning. Det var Rönningepartiet som sa att vi väl kunde hitta utrymme för det inom budget och ekonomiska ramar för kommande år.
Övriga glada nyheter:
– Det finns pengar nästa år för okad ‘datortäthet’ på förskolan och grundskolan. När det gäller förskolan handlar det om läsplattor eller andra enkla devices som ger barn möjlighet att lära sig att programmera från en mycket låg ålder.
– Skolskjutsen blir inte 50% dyrare nästa år. Det blir ‘bara’ 15%, en stor skillnad.
 
Så, tack till alla på förvaltningen som jobbar hårt med det här. Och tack till politikerna som vågade dra tillbaka besparingskravet.