Tack för allt, Carl-Gustaf

Tack för allt, Carl-Gustaf

Av |2017-09-28T13:59:07+00:0028 september, 2017|Bloggar|

Hösten inleddes i år med en stor tomhet. Carl-Gustaf Borgh finns inte längre med oss. En sensommardag somnade han in för gott efter en tids sjukdom.

Carl-Gustaf anslöt till Rönningepartiet under vår kampanj för folkomröstning om nya Rönninge Centrum under 2013. Han som vi tyckte att ”det var fördj-gt” med allt som var feltänkt i den planen. Jo, han uttryckte sig så. Carl-Gustaf tvekade aldrig att framföra sin åsikt, stillsamt men med eftertryck. Oavsett om den var obekväm eller inte.

Carl-Gustaf var helt enkelt en stark och fin man som visste vad han tyckte och stod för sina ord. Det ledde naturligtvis till många intressanta diskussioner. Jag kan villigt erkänna att det vid flera tillfällen var så att vi hade olika synpunkter. Men både Carl-Gustaf och alla andra i partiet vill att det ska vara så. För i grunden drevs Carl-Gustafs stora hjärta av att hans kära kommun skulle bli en bättre plats att leva på för alla människor som bor här. Då är det lätt att i slutändan bli överens. Att se allt med ett lokalt, långsiktigt perspektiv och arbeta för människors medinflytande handlar sällan om partifärg. Där har vi en gemensam plattform som Carl-Gustaf till hundra procent ställde sig bakom.

Carl-Gustaf var en mycket klok och beläst man, och i varje fråga som engagerade honom skaffade han sig alltid djup kunskap. Som ingen annan läste han allt ytterst noggrant och kunde berätta massor för oss andra. Ibland kunde vi, som lätt stressade fritidspolitiker, yrkesarbetande och familjemedlemmar, känna att det kunde ta väl lång tid. Men oj vad vi saknar det nu. Carl-Gustafs anekdoter, kunniga inlägg och hans stora varma själ.

Carl-Gustaf sa inför valet 2014. Sätt mig var som helst. Jag är pensionär, har tid och brinner för det här. Bakom sig hade han en framgångsrik karriär inom Stockholm Vatten, med stor erfarenhet av myndigheter, utredningar och offentliga organisationer. För Rönningepartiets räkning blev Carl-Gustaf därmed invald i kommunfullmäktige. Han valdes också in som nämndeman i Södertälje Tingsrätt. Båda dessa roller antog han med största allvar och la ned mycket tid och energi i sitt arbete med att sätta sig in ordentligt i alla aktuella ämnen.

Nu fick denna insats ett alltför tidigt slut. En varm augustidag i lätt strilande regn tvingades vi ta avsked till Carl-Gustaf vid begravningen. Vi kommer sakna dig så mycket på våra möten och i andra sammanhang. Självklart går våra tankar främst till frun Margareta och sonen Michael, som varje dag kommer få leva med tomrummet efter dig.

Jag har fått förtroendet att försöka ersätta dig både i kommunfullmäktige och som representant i tingsrätten. Det kommer naturligtvis inte vara möjligt. Du var unik med din stora personlighet, dina tankar och din breda kunskap. Men jag kommer försöka bidra med de egenskaper jag förmår, och jag kommer göra det med dig i varmt minne. Tack för allt, Carl-Gustaf.

Rolf Fällström med alla vänner i Rönningepartiet