Oppositionspartiets resultat

Oppositionspartiets resultat

Av |2017-02-27T15:28:16+00:0023 januari, 2017|Nyheter|

Av de 15 motioner som vi i Rönningepartiet under 2015/2016 har lämnat in i kommunfullmäktige, mer än hälften av alla motioner som har inlämnats, så har en (1) bifallits.

Trots detta har vi som Salems enda lokalparti och nageln i ögat på de styrande utan tvekan påverkat lokalpolitiken ändå. Som exempelvis med frågan om flyktingmottagandet i kommunen. Vårt förslag, som vi kallar ”Välkommen till Salem”, om att ha en halvtidstjänst som samordnar frivilliginsatser för flyktingmottagande avvisades med förlöjligande ordalag av den styrande alliansen. Ett halvår senare införs den av samma majoritet.

Ett annat förslag som vi tror kommer att få genomslag är en multianläggning i Salem Centrum. Även här har Alliansen uttalat sig nedsättande om vårt förslag. Men vi är övertygade om att vi kommer få se det genomföras som en viktig del i nya Salem Centrum.