Var modern, var multi!

Var modern, var multi!

Av |2017-01-19T12:02:30+00:0019 maj, 2016|Bloggar|

Salems kommun har behov av aktivitetslokaler för studiecirklar och möten men också för kulturevenemang och sport. Samtidigt finns ett stort behov av att renovera Säby simhall och även behov av modernisering av vårt bibliotek i Murgrönan. Varför då inte slå ihop alla dessa behov med planerna på byggnation i Salems centrum.

Lösningen på många av behoven kan mötas med en flexibel multianläggning där innebandy kan spelas på elitnivå samtidigt som studiecirklar i facebooking bedrivs av pensionärsföreningen. Det går att kombinera sport, kultur och studieverksamhet i multianläggningar. Det finns många exempel på anläggningar av detta slag.  Multianläggningen kan vara öppen från tidig morgon till kväll genom samordningen av alla aktiviteter. En gemensam reception kan serva alla aktiviteter i anläggningen. Den kan innehålla såväl bibliotek, simhall, sporthall, café och ungdomsgård. Många av lokalerna kan vara flexibla så att exempelvis sporthallen kan ställas om till kommunfullmäktigesal eller till teater. Mindre rum kan användas både som exempelvis danssal, språkundervisning och/eller mötesrum.

Självklar placering är i Salems centrum speciellt nu som hela området planeras för fler bostäder. Den nya anläggningen ersätter både Säby simhall och sporthall samt Murgrönan med bibliotek. Detta bör även frigöra mer mark för bostadsbyggande. Det är hög tid att ta ett helhetsgrepp när det gäller planerna för Salems centrum och även inkludera, sport, fritid, undervisning och kultur i processen redan från start.

Multianläggningen i Salems centrum är vägen fram!