Demokrati för unga

Demokrati för unga

Av |2017-01-29T16:37:19+00:0028 april, 2016|Vår politik|

På kommunfullmäktigemötet torsdag 28 april kommer Rönningepartiets motion och att återigen ha ett Demokratistipendium riktat mot unga i kommunen att debatteras. Ungas engagemang i demokratifrågor minskar enligt många forskare och debattörer bl.a. docent Staffan I. Lindberg, Statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet. Att då som Salems kommun nu gjort, avskaffa ett stipendium som skulle kunna leda till att Salems ungdomar bryter den trenden ser vi i Rönningepartiet som mycket olyckligt. Vi har därför föreslagit att ett stipendie eller liknande riktas direkt till kommunens nionde klasser. Där hela klassen, en grupp eller en individ kan söka stipendiet. Informationen kan riktas direkt till skolans samhällskunskapslärare, rektor, elevråd och/eller enskilda elever som kan välja att arbeta med stipendiet i projektform eller något annat sätt. Övriga partier i kommunfullmäktige tycker inte att detta är en bra idé, tyvärr.

Följ gärna debatten om ni är intresserade på http://www.salem.se/kommun–politik/moten-handlingar-och-protokoll/kommunfullmaktige/webbsandning/