Rönninge Sjöstad??? Nej!!!

Rönninge Sjöstad??? Nej!!!

Av |2017-01-19T11:53:02+00:0025 februari, 2016|Bloggar|
Igår åkte jag tåg till Stockholm. På perrongen av Rönninge Station väntade en överraskning: En stor skylt av byggherre Småa med en illustration av det nya Rönninge Centrum och under det i stora bokstäver: ”Rönninge Sjöstad”. Vad fan, tyckte jag, det låter som vi bifogas i Stockholms suburbia! Vi bor i Rönninge som har redan en identitet, och en positiv sådan. Om någon frågar ”Var bor du?” och man säger att man bor i Rönninge, är responsen alltid: ”Oh, Rönninge, vad trevlig!”. Så, varför försöker Småa att ändra på namnet? Blir det mer okej på så sätt att bygga tätt o hög i Rönninge Centrum? Låter det mer som storstan så att man kan sälja lägenheter i Rönninge Centrum för en högre summa per kvadratmeter? Jag vet inte, men kommer att ta reda på det. Jag kommer också att försöka att få bort begreppet Rönninge Sjöstad. jag vill inte bo där. Jag vill bo i Rönninge helt enkelt och tror att många känner samma. Hur känner ni?Maria