Snabbresumé – Rönninge C på tre minuter

Snabbresumé – Rönninge C på tre minuter

Av |2017-01-20T16:16:55+00:0017 februari, 2014|Nyheter|

För dig som inte riktigt har hunnit med att sätta dig in i frågan – voila! Här är ett snabbreferat.

”Därför skriver jag på namnsamlingen”

2006 bygger SMÅA kvarteret nedanför vattentornet – Wilhelmsdal

2007 startas planerna av Rönninge Centrum, byggföretaget SMÅA är av någon anledning är inblandade redan från början

2008 ordnas en sk arkitekttävling, endast 74 personer är med och röstar – ett av bidragen är tätt kopplade till SMÅA. Kommunens tjänstemän producerar ett klent dokument som blir projektets planeringsförutsättningar (länk till PDF)

detta bidrag, baserat på ett tio våningars trähus vinner tävlingen, (länk till Mitt i artikel)

2009 Lennart Kalderén signerar ett samarbetsavtal med SMÅA, utan upphandling. Inget annat byggföretag tillfrågas. (Länk till pdf)

2010 bildas Rönningepartiet och blir på 19 dagars kampanjtid nästan Salems tredje största parti, endast 32 röster skiljer till Folkpartiet. (länk till val.se)

arrangerar kommunen samrådsmöte där man visar skisser med bara tre våningar, trots att planerna säger fem våningar. Kommunen skyller på att skisserna är gamla.

2012 samrådsfasen under utställningen i mars visar på massivt stort motstånd mot förslaget som helhet men tornet i synnerhet. mer än 1000 personer skriver in till kommunen. Det är många för en liten kommun som Salem. Detta resulterar i att Moderaterna i april backar från tornet. Kommunstaben får av moderaterna i uppdrag att arbeta fram ett nytt förslag som i praktiken innebär att tornet fälls ner liggandes ner på sidan och medför att de andra husen växer motsvarande på höjden.