”Därför skriver jag på för folkomröstning”

”Därför skriver jag på för folkomröstning”

Av |2016-11-19T11:46:09+00:006 september, 2013|Nyheter|

På kort tid har redan lista efter lista fyllts på med namn för ett Ja till folkomröstning. Lyssna här på vad de unga, medelålders och gamla säger, varför de i såväl Rönninge som Salem och Söderby skriver på.

”Därför skriver jag på namnsamlingen”

Vi ställde frågan ”Varför skriver du på för JA till folkomröstning. Här invid några av rösterna.

 

– Dels tror jag det är bra att ha folkomröstning där folk får säga det dom tycker, dels vill inte jag ha något väldigt tättbebyggt centrum med jättehöga hus. Hellre ett småskaligt som bibehåller Rönninge som en mysig liten by, säger Lena Jansson.

– För att bevara Rönninge som det är idag. För att det ska vara fint och litet och härligt, säger Sandra Johansson.

– Jag vill att det ska se trevligt ut i Rönninge och inte som en vanlig förort med betong, säger Stephan Erne.

– Jag tycker det är alldeles för ofta som man frångår processen med offentlig upphandling. Så pass stora saker som detta måste fungera på rätt sätt till hundra procent, det finns aldrig någon anledning att gå förbi den processen, men det har man gjort i denna centrumplan. Det är bara en av de saker som gör att det här förslaget inte är bra, säger Arild Holze.

– Säkerheten påverkas negativt av de höga husen. Krymp till tre våningar så blir det ökat ljusinflöde och större säkerhet för folk som passerar huset, säger Göran Ringström.

– Jag vill ha ett Rönninge som passar alla. Både för unga och gamla, för barn, unga familjer och studenter. Alla ska få plats i Rönninge, säger Mimmi Arnberg.

– Jag tycker man ska lyssna på invånarna. Det är trots allt de som bor där och passerar förbi där som kommer leva med det här under många, många år, säger Daniel Risman, här på besök i Salem Centrum med sin 16 månaders son Merlin.