Nytt konstverk vid Berga bollplan?

Nytt konstverk vid Berga bollplan?

Av |2017-01-25T15:51:08+00:003 september, 2013|Bloggar|

Tillhör du dom som trott att de arbeten som görs bredvid bollplanen på Tallsätravägen är tillfälliga? Då har du fel. Trodde du att det är ett nytt konstverk? Lika fel.

Detta rör är en ny permanent utbyggnad till huset på Tallsätravägen som tillhör Söderenergi och används som pumpstation för fjärrvärmen.

När huset planerades var avsikten att det skulle se ut som vilket småhus som helst – falurött och med fönster. Ingen berättade något om taggtråd och kylfläktar. Salem gav bygglov. Men något blev uppenbarligen fel när huset byggdes för några år sedan så nu måste Söderenergi bygga om. Otroligt nog har kommunens bygglovsavdelning utan vidare sagt ja till detta. Vi tycker att kommunen borde ställt högre krav på Söderenergi så att dom fick lösa det på ett mer diskret sätt. Det är deras anläggning så kostnaderna belastar inte Salems skattebetalare, men den ligger på Salems mark.

När alla andra rör till pumpstationen är nergrävda i marken, varför kunde inte också dessa grävas ner?

Om du hade sökt bygglov för något liknande – vad tror du svaret hade blivit?

Vår poäng är att Salems bygglovshandläggare måste bli mer engagerade och bry sig om vilka följder deras beslut får.

  • Vad tycker du om det här?
  • Snyggt?
  • Passar det in?

mejla kontakt@ronningepartiet.se