Förkrossande opinion vill stoppa höghuset

Förkrossande opinion vill stoppa höghuset

Av |2017-02-02T23:27:49+00:0020 december, 2010|Nyheter|

Många Salemsbor ville göra sin röst hörd om nya Rönninge Centrum under julmarknaden i december. Av de röstande ville 86 procent stoppa planerna på höghus, medan bara 14 procent var för kommunstyrelsens förslag.

Rönningeborna röstade emot höghus

86 procent av de röstande Salemsborna valde röda kulor mot höghusförslaget medan 14 procent visade sitt gillande och röstade med grön kula.

Många Salemsbor ville göra sin röst hörd om nya Rönninge Centrum under julmarknaden i december. Av de röstande ville 86 procent stoppa planerna på höghus, medan bara 14 procent var för kommunstyrelsens förslag.

Det var lördagen 11 december på Rönninge Torg som denna enkla men ändå tydliga opinionsundersökning genomfördes. Miljöpartiet, Centern och Rönningepartiet stod bakom denna avstämning om vad folk egentligen vill. Hela 528 Salemsbor ville göra sin röst hörd om nya Rönninge Centrum. Av de röstande ville 86 procent (456 personer) stoppa planerna på höghus, medan 14 procent (72 stycken) var för kommunstyrelsens förslag.

En stor majoritet vill alltså absolut inte se ett höghus i Rönninge.

Klicka här och se vad du kan göra för att Rönninge Centrum ska utvecklas med rätt småstadskaraktär, utan höghus.